当前位置: 美高梅网址 » 设计 » 建筑案例 » 正文

一面开放,一面保守

放大字体  缩小字体 发布日期:2017-09-07  来源:深圳家具·设计
核心提示:The Rock Creek House是一个1920年代砖结构建筑改造项目。建筑共两层外加呆板的地下室和阁楼。本次改造加固了原建筑阁楼和地下室的结构,并将建筑整体扩建到周围的景观中去。
       
 
     The Rock Creek House是一个1920年代砖结构建筑改造项目。建筑共两层外加呆板的地下室和阁楼。本次改造加固了原建筑阁楼和地下室的结构,并将建筑整体扩建到周围的景观中去。

The Rock Creek House is an adaptive re-use project of a 1920’s brick structure that was originally composed of two floors, with a mechanical basement and attic. This adaptation leverages the robustness of the existing structure to capture the attic and basement to double the house’s size, while expanding its functions into the landscape.

 建筑北部立面基本保持其正式的和保守的形式,相对于南边的设计就更加开放。用玻璃装饰建筑间以及墙面之间的缝隙,使它们建立新的空间关系。在这样的空间秩序营造下,整个南面变得更加正式和开放且更加融入自然。


While the northern street façade remains relatively intact –formal, insular, and composed– the southern exposure to Rock Creek is made more generous. By expanding the areas of glazing and establishing a more precise relationship between rooms and their respective apertures, a new architectural order is established on the south – more informal, open and in dialogue with nature.


周边砖结构墙作为从北边正式和封闭的空间到南边开放空间的过渡。与此对应的,立面东西走向的薄层压板组成连接南北走向的空间。房中几乎所有的元素:台阶,衣柜,窗户框架都包括这些纹理。从北面坚实立面到南面的透明玻璃立面,房子的构造加固了这个改变。

The perimeter structural wall, composed of brick, is reorganized around a north-south bias to mark the axial transition of formal and closed spaces on the north, to the informal and exposed spaces of the south. In correspondence to this, internal structural framing runs east-west, connecting the brick party walls, while topped with a cladding of laminated plywood that serves the program of the house, running north-south in tandem with the orientation of the house. All elements are incorporated into these laminar striations: stairs, closets, seats, window frames, among other components. From a solid facade on the North to a transparent and glazed facade to the south, the tectonics of the house reinforces this transformation.

 两个垂直空间的介入成为这个建筑最特别的地方。第一个空间从上至下连接入口处和底层花园,并延伸到新的客厅和南部景观中。第二个垂直空间将入口连接到被天窗盖住的游乐场,这一部分原本是建筑的阁楼空间。经过两个垂直空间的干预,卧室,工作和储藏领域完美的连接在一起。

The most salient spatial intervention is the introduction of two multi-height spaces. The first connects the entry level down to the garden level, with a new living room that extends to the southern landscape. The second vertical space connects the entry up to the former attic, now a play loft capped by a skylight. With these two interventions the once stratified realms of storage, bedrooms, work areas, and living areas become seamlessly intertwined.

 建筑设计:NADAAA(www.nadaaa.com)

项目名称:Rock Creek House

项目位置:Washington D.C.

主设计师:NaderTehrani

总建筑面积:10,200 平方英尺

摄影:John Horner

 
关键词: 建筑 设计 改造
 
[ 设计搜索 ]  [ 加入收藏 ]  [ 告诉好友 ]  [ 打印本文 ]  [ 违规举报 ]  [ 关闭窗口 ]

 

 
推荐图文
推荐设计
点击排行